Bu Blogda Ara

slider

Son Paylaşılan

Navigation

Doğum sonrası vücudunuzu sevmenin ipuçları

9 ay süren zorlu bir süreç sonunda, size parıl parıl bakan kızınızı/oğlunuzu kucağınıza aldınız. Bir mucizeye sahip olmanın muhakkak fakat bir takım bedelleri oldu. Alınan kilolar, çatlaklar, sarkık göğüsler… Peki bu gösterme utanılacak bir şey mi, yahut bir asalet madalyası mı?
Yapılan yeni bir araştırma, doğum yapan kadınların yüzde 72’sinin yeni vücutlarından hoşlanmadıklarını ve özgüvenlerini yitirdiklerini ortaya koydu. Her 10 kadından 3’ü vücutlarına minnettar olduklarını söylerken, 7’si bu yeni görünümün üzüntü verici olduğunu ve çevrelerinden kesintisiz olumsuz yorumlar aldıklarını söyledi. Ancak, bir çocuğu dünyaya getirmek, bir bayan bedeninin yapabileceği en çok iyi şeydir ve kesinlikle şekil değiştirecektir.

Sağlıklı olmayı ve hoş görünmeyi istemek fazla doğal. Fakat bunu bir sorun haline getirmeyi değil, anne olmanın tadını çıkarmaya hedefe kilitlenmek, bu engebeli süreci atlatmanın en önemli yolu.

Yeni bedeninizi sevmenizi sağlayacak bazı ipuçları

Bebek sahibi elde etmek vücudumuza acayip şeyler yapar. Düz saçlarınız kıvırcıklaşabilir, ayaklarınız bir miktar büyüyebilir, vücudunuz şekil değiştirir , deri ve saçlarınız eskisinden bambaşka olabilir. Bu görüntüden şikayet etmek yerine yeni sizi sevmeyi öğrenin. Ve düşünün; bu değişiklikler olmadan oğlunuz veya kızınız olmayacaktı.

Kıyafetlerin bedenlerine bakmayı bırakın. Etiketleri okumayı değil, vücudunuza yerinde olup olmadığına bakmaya başlayın. Her dükkanın veya markanın kıyafet boyutları biribirinden ayrı oluyor. Kendinizi gizli hissedeceğiniz kıyafetler seçim edin.

Eski sutyenlerinizi atın. Bebeğiniz emsin veya emmesin, doğum yaptıktan sonradan göğüslerin şekli ayrıntılarıyla değişiyor. Göğüslerinizin yeni bedenini tamamiyle öğrenin ve iyi desteklenen yeni sutyenler alın.

Pantolonlarınız rahat geliyor diye üzülmeyin. Başta bu yaşadığınız şeyleri, milyonlarca kadının da yaşadığını unutmayın. Bedeninizi derlemek için spor yapın ama size küçük gelen kıyafetleri tasa etmeyi de bırakın. İhtiyacınız varsa bir karoser büyük pantolonlar alın. İçinde sıcacık olduğunuz kıyafetlerle daha mutlu olacaksınız.

Giymekten hoşlandığınız şeyleri giymekten çekinmeyin. Eski görüntüde olmasa bile, sevdiğiniz şeyleri giymek, size kendinizi iyi hissettirecektir.

Çocuklarınıza ilettiğiniz mesajı düşünün. Çocuklarınız eğer aralıksız bedeninizden şikayet ettiğinizi duyar ve mutsuzluğunuza tanık olursa, kendi bedeniyle barışık almak konusunda sorunlar yaşayacaktır. Onları pozitif düşünmeye yönlendirin. Çocukların, sahip oldukları bedeni severek büyümeleri, kendilerine güven duymalarını sağlayacaktır.

Vücudunuzda sevdiğiniz yerlere odaklanın. Çok hoş gözleriniz var ya da halk müziği saçlarınız hakkında size kesintisiz övgü ediyor. Bu mesajları dikkate alın. Negatif yok olumlu şeylere odaklanın.

Kendinizle kibir duyun. Unutmayın, bir bebeği dünyaya getirmek, harikulade bir şeydir. Vücudunuz inanılmaz bir şeyi başardı. Kendinizle gurur duyun

Bedeniniz, bir insanın varoluşuna aracı oldu. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu unutmayın. O, kendine düşeni yaptı, size ebediyen sürecek bir sevinç verdi.
PAYLAŞ
Banner

Danisman Hocam

YORUMLAR:

0 comments: